Nieuws

Ultrasoon reinigingsbad

Gespecialiseerde ultrasone reinigingssystemen verschaffen simpelweg een
betere reinigingsgraad in een korter tijdsbestek! Ultrasone geluidsgolf technologie
is zeker niet nieuw, maar een beproefd en zuiver proces. EID heeft deze
techniek nu in huis, voor reiniging van onderdelen, componenten, warmtewisselaars
en steigermateriaal op industrieel niveau.

Lees meer: Ultrasoon reinigingsbad

Gezond en veilig werken met ISO 45001

Europoort Industrie Diensten BV (EID) is als een van de eersten in de reinigingsbranche conform ISO 45001 gecertificeerd. Wij zijn daarmee het 36e bedrijf Nederland.

ISO 45001 is de opvolger van de OHSAS 18001-norm. De Nederlandse titel van de ISO 45001-norm is officieel ‘Managementsystemen voor gezond en veilig werken.Hiermee is de afkorting ‘G&VW’ als vervanging van ‘arbo’ in de ISO 45001-norm geïntroduceerd.

De gezondheid en veiligheid van medewerkers wordt beïnvloed door onder meer fysieke belasting, fysische omstandigheden, psychosociale arbeidsbelasting en machineveiligheid. Met een G&VW-managementsysteem worden gevaren en risico’s geïdentificeerd en geëvalueerd om deze vervolgens aan te pakken.

De ISO 45001-norm sluit wat betreft opzet naadloos aan bij de HLS van ISO 14001:2015 milieumanagement en ISO 9001:2015 voor kwaliteitsmanagement. Naast dat EID al een milieu- of kwaliteitsmanagementsysteem op basis van respectievelijk de ISO 14001 en ISO 9001 heeft, heeft zij daarmee ook de basis voor een managementsysteem voor gezond en veilig werken. In geval van certificatie kunnen audits worden gecombineerd. Dit laatste heeft dan ook in januari 2019 plaatsgevonden: hercertificering VCA**, ISO 9001 en ISO 14001 in combinatie met de initiële certificering ISO 45001.

 

iso45001

Nieuwe bundel reiniger/ striker rail

 

Europoort Industrie Diensten blijft innoveren! De nieuwe bundelreiniger werd gecombineerd met de door ons ontwikkelde striker rail. De bundels worden van binnen én van buiten vakkundig gereinigd.

Bundelreiniger

 

Lees meer: Nieuwe bundel reiniger/ striker rail

Minder mankracht, ergonomischer, veiliger & sneller!

De nieuwe bundelreiniger is uitvoerig in de praktijk getest en het werkt super! De laser gestuurde techniek meet en reinigt de pijpen op afstand.  Reiniging vindt plaats met 1.100 bar en 2 slangen.
Lees meer: Minder mankracht, ergonomisch, veiliger & sneller

Veilig werken een must!


De veiligheid en gezondheid van onze mensen vinden wij zeer belangrijk! Onze mensen weten waar ze mee bezig zijn. Zij hebben verschillende opleidingen gevolgd gericht op veiligheid, transport en het werken met reinigingsvoertuigen, vacuüm en hogedruk. 

Lees meer: Veilig werken een must!

Hogedruk!

Wat gebeurt er bij een te volle tankcontainer geladen met zuiveringsslib oftewel bio slib?
De tankcontainer bouwt druk op door de continu afgifte van biogas, door het ontbreken van expansie ruimte in de tank loopt de druk zodanig hoog op dat het overdrukventiel opengaat en het slib naar buiten spuit. 

Lees meer: Hogedruk!

Wegdekreiniger snel ter plaatse, schade beperkt!

Een lek in het systeem van de hydraulische containerkraan veroorzaakte oponthoud bij het laden en lossen van een containerschip in de Europoort. De opdrachtgever was zeer te spreken over onze korte aanrijtijd, waardoor wij het oponthoud voor het containerschip tot het minimum konden beperken.

Lees meer: Wegdekreiniger snel ter plaatse, schade beperkt!

Bijzondere toepassing combi-voertuig!

Voor een gewaardeerde opdrachtgever hebben wij als onderaannemer een bijzondere opdracht uitgevoerd waarbij ons combivoertuig voorzien van een 1.000 bar hogedrukpomp is ingezet! Dagelijks wordt het voertuig ingezet in de industrie, maar ook in de aanleg van kades op de tweede Maasvlakte is het voertuig van waarde gebleken! Natuurlijk werken wij graag mee aan de bouw van de kade van de toekomst!  

Lees meer: Bijzondere toepassing combi-voertuig!

Stellendam

18 maart 2016

E.I.D. Maritiem: Vandaag de afronding van de audits voor ISO 9001/14001 en het VCA systeem. Bertus Rooijens is voor alle kwaliteit systemen geslaagd en dus vanaf vandaag in het bezit van deze certificaten. 2016 kan voor Europoort Industrie Diensten en E.I.D Maritiem al niet meer stuk. Trots op onze medewerkers en opdrachtgevers.

Stellendam

3 maart 2016

Wij hebben een nieuwe wegdekreiniger! Onder aansturing van ons gediplomeerd personeel zorgt hij voor een grondige oppervlaktereiniging bij calamiteiten met gemorste olie, bulk of andere ladingen! 

Lees meer: Nieuwe wegdekreiniger

Een Jaar E.I.D. Maritiem

De persoonlijke en accurate service van Europoort Industrie Diensten is al sinds 2005 een begrip in de Botlek en de Europoort. Sinds 1 maart 2015 zijn de werkzaamheden uitgebreid met een nieuwe service: E-I-D Maritiem. Na een veelbelovend eerste jaar blikken we met Bertus Rooijens terug op de groeiende maritieme dienstverlening.

Lees meer: Een jaar E.I.D. Maritiem

Stellendam,
11 januari 2016


Met de aanschaf van de Striker bestaat de mogelijkheid om onderdelen automatisch  te reinigen.
Waar in het verleden de hogedruk spuiter dit handmatig uitvoerde kan dit nu volledig op afstand bestuurd.

Lees meer: Striker

Stellendam

21 mei 2015

 

Door een toenemende vraag hebben wij besloten om de materieel vloot uit te breiden met een hogedruk wegdekreiniging machine welke gebouwd zal worden op een MAN 6 x2 chassis.

Lees meer: Uitbreiding materieel

Aflevering van 2e mobiele opslagcontainer een feit!

Stellendam. 15 januari 2015

De firma Koks uit Alkmaar heeft de tweede mobiele opslagcontainer afgeleverd.


 

foto aflevering website

   

Deze container voor tijdelijke opslag van vloeistoffen, met een inhoud van 86m3, is na aflevering direct geplaatst bij een van onze opdrachtgevers


 

foto aflevering website

   

Deze container voor tijdelijke opslag van vloeistoffen, met een inhoud van 86m3, is na aflevering direct geplaatst bij een van onze opdrachtgevers


 

foto aflevering website

   

Deze container voor tijdelijke opslag van vloeistoffen, met een inhoud van 86m3, is na aflevering direct geplaatst bij een van onze opdrachtgevers


 

foto aflevering website

   

Deze container voor tijdelijke opslag van vloeistoffen, met een inhoud van 86m3, is na aflevering direct geplaatst bij een van onze opdrachtgevers

Lees meer: Opslagcontainer 86m3

VCA Audit

Stellendam, 30 oktober 2014

Woensdag 29 oktober heeft de jaarlijkse VCA ** 2008:5.1 audit plaatsgevonden.

Lees meer: VCA Audit 2014