Een Jaar E.I.D. Maritiem

De persoonlijke en accurate service van Europoort Industrie Diensten is al sinds 2005 een begrip in de Botlek en de Europoort. Sinds 1 maart 2015 zijn de werkzaamheden uitgebreid met een nieuwe service: E-I-D Maritiem. Na een veelbelovend eerste jaar blikken we met Bertus Rooijens terug op de groeiende maritieme dienstverlening.

Flexibele inzet
“Het was een veelbewogen jaar waarin we enorme stappen hebben gezet! Door de bundeling van onze expertises met Europoort Industrie Diensten hadden we al gauw meer materiaal en materieel nodig. In april is naast de aanschaf van pompen en slangen ook het wagenpark uitgebreid met een incidenten- en een servicevoertuig. We hebben zelfs meer grond aangekocht om het wagenpark een plekje te geven.”

 

Nieuwe wegdekreiniger
“Om de strijd aan te gaan met vette en olieachtige verontreinigingen, is op 3 maart 2016 ons wagenpark nog verder uitgebreid met een wegdekreiniger. Het voertuig is uitgerust met een installatie waarmee reinigingsmiddelen direct op het wegdek aangebracht kunnen worden. Door de rolborstel onder het voertuig en de gootborstel aan de rechterkant kunnen in één moeite vaste bestanddelen op het wegdek opgeveegd worden.”

 

Gasmeetstation Maasvlakte

“Verder zijn wij trots op de vooruitstrevende samenwerkingsvorm tussen E-I-D Maritiem en het Gasmeetstation Maasvlakte. Gezamenlijk hebben we een 'one stop' servicestation opgezet. Wij spelen in op problemen die transportbedrijven, rederijen en terminals tijdens hun logistieke traject ondervinden. Denk hierbij aan lekkages van lading, controles door overheden, schades en nog talloze andere oorzaken.”

 

Mooie klussen
De ontmanteling van een chemicaliën producerend bedrijf na een brand, de complexe berging van een schip in Vlissingen, de snelle en accurate oplossingen bij een containerbrand aan boord van een van de grootste containerschepen ter wereld en de grootschalige inzet op een containerterminal Antwerpen zijn projecten waar Bertus met trots aan terugdenkt. Na de eindsprint in december 2015, waarbij een tweetal reinigingen van containerschepen zijn uitgevoerd, blijkt de verregaande opbouw met Europoort Industrie Diensten en het delen van kennis, kunde materiaal en personeel haar vruchten af te werpen. 

 

Op grote hoogte
Bertus besluit: “E-I-D is vol vertrouwen het nieuwe jaar ingegaan en zet zich in op vele kleine en grote projecten. Met het rondkomen van de VCA, ISO 9001 en ISO 14001 certificeringen is E-I-D Maritiem breed inzetbaar tijdens onderhoud, keuringen en calamiteiten. Dankzij onze betrokken, ervaren en vaardige werknemers kunnen wij onszelf keer op keer als team bewijzen en groeien we uit ‘tot op grote hoogte’.”

E-I-D Maritiem, servicegericht, persoonlijk en snel

Europoort Industrie Diensten Maritiem is gespecialiseerd in het reduceren van de gevolgen bij milieu-incidenten, ongevallen met gevaarlijke stoffen, lekkende containers en verontreinigingen aan boord van schepen. Het calamiteiten alarmnummer 0900 870 2020 is in het leven geroepen om 24/7 service te bieden. Nieuwsgierig wat E-I-D Maritiem voor u kan betekenen? Bel dan Bertus Rooijens voor een nadere kennismaking.